Follow us on Facebook

The Artist

Ashton Fisher

Ashton Fisher werd geboren in Houston, Texas (VS), waar hij de eerste helft van zijn leven doorbracht. Na zijn diensttijd studeerde hij af bij de kunst academie ( Academy of Fine Arts). Na, te hebben gespeeld als musicus bij Dr. John the Nighttripper (1970-71), begon hij zijn carriere als professioneel kunstschilder en hield exposities in Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Helder, Alkmaar en Eindhoven), Duitsland, Engeland en Belgie.

Daarnaast werkte Ashton als illustrator en is verantwoordelijk voor vele boekomslagen, CD en poster ontwerpen. Uitgeverijen waar hij voor gewerkt heeft zijn o.a.: Bruna (conan reeks), Sirius & Siderius (Thomas Covanent reeks), Kluwer (Perry Rhodan reeks), De Vries Brouwers, Belgie (diverse) en Pabel, Duitsland (diverse). Ook heeft hij gewerkt als art director bij verschillende reclame bureaus.

Eind 1998 begon Ashtons’ interesse voor tattoo serieus te ontwikkelen. Zoals hij zelf zegt, ziet hij tatoeeren als een verlengstuk van zijn andere kunstuitingen. In de tien jaar dat hij als beroeps tatoeeerder werkt, heeft hij zijn creatieve, kunstzinnige stempel achtergelaten op elke tattoo die hij heeft gezet.