Follow us on Facebook

Blog

Tattoeage's en Kunst

Iemand zei ooit eens tegen mij: Ik weet niet wat kunst is, maar ik weet waar ik van hou. Het antwoord is simpel: voor een grote groep mensen wordt kunst gezien als waarde hebbend. Met andere woorden, als mensen afspreken dat een creatieve uiting waarde heeft, dan is het kunst.


Natuurlijk, vele mensen laten dat over aan de zogenaamde ''expert'' mensen die over kunst hebben gestudeerd. De grap van dit alles is echter dat deze experts bijna altijd museum directeuren en galerie eigenaren zijn. En zij hebben hun eigen belang bij wat op de markt komt en wat niet: hun eigen winstbejag.

In die zin lijkt de tattoeage wereld veel op die van de kunst. En niet alleen in die zin.

In de wereld van de beeldende kunst zijn er grofweg drie categorieen: kunstmakers, kopieerders en kunstenaren. De eerste groep wou dat ze het konden, de tweede kan alleen na-apen en de derde creeert. Het is allemaal een kwestie van aanleg en talent.

Ook tattoeerders vallen in een van deze drie groepen. En niet alleen wat techniek betreft. Iedereen kan techniek leren met genoeg tijd en inzet. Met visie, fantasie, talent en kennis om te creeren; dan spreken we over kunst. Op papier, doek, een muur of op iemands huid.

In zowel de tattoeage wereld en de kunst wereld heb je kunstmakers, kopieerders en kunstenaren.

Ik heb altijd gezegd tattoeeren is een uiting van kunst, evenals een tekening of een schilderij. Zo heb ik het altijd benaderd, zo zal ik dat altijd blijven zien. Of ik een goede kunstenaar ben of niet, laat ik over aan de klanten die ik help. Gelukkig, zijn er velen die vinden dat ik dat wel ben. Ik kan eenieder zeggen dat ik al mijn talent, zorg en techniek geef bij elke tattoeage die ik zet.

Veel tattoeerders vinden dat ze talent hebben, en geven elkaar trofeeen. Mijn trofeeen zijn de tattoo's van mijn klanten die ze met trots dragen.

Ashton